Tayland Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Tayland Vatandaşlığı

TAYLAND OTURMA İZNİ

Birçok insan Güneydoğu Asya'da düşük ama uygun bir yaşam standardı sunan en çok aranan yerlerden Tayland'da kalıcı olarak kalmak istemektedir. Tayland Daimi Yerleşim statüsü için nasıl başvurabilecekleri konusunda sürekli olarak Gülümsemeler Ülkesine giden yabancılardan birçok soru var. Tayland'da Daimi Yerleşim statüsünün kazanılması birçok avantaja sahiptir. Kalmanızı uzatmak için başvurmanıza gerek kalmadan, Tayland'da kalıcı olarak yaşamanıza izin verir. Ev kayıt belgenizde isminizi de alabilir ve yurtdışından banka havalesi yapmadan bir mülk satın alabilirsiniz. PR statüsüne kavuştuğunuzda çalışma izninin alınması da daha kolaylaşır.
Buna ek olarak, bir Taylandlı kamu şirketinin müdürü olmanızın yanı sıra sonunda Tay vatandaşı olmanız için de başvurabilirsiniz. Ayrıca, Taylandlı olmayan aile üyeleriniz için kalış süresinin uzatılması ve daimi ikamet statüsüne başvuruda bulunabilirsiniz.
Thai Permanent Residency için yapılan tüm başvurular Royal Thai Göçmenlik Komisyonu tarafından yapılır. Tayland'da daimi ikamet izni için yıllık kota, ülke başına en fazla 100 kişidir. Taylandlı Halkla İlişkiler için başvuru süreleri genellikle Ekim ayından Aralık ayının sonuna kadar her yıl.
Tayland Daimi Oturumu için başvurmak için aşağıdaki ölçütleri karşılamanız gerekir:
Başvurunuzun sunulmasından önce en az üç yıl boyunca Taylandlı bir göçmen olmayan vizeniz olmalıdır. Birden çok Göçmen Olmayan vize sahibi olanlar başvuramaz. Hak kazanmak için ard arda üç yıllık uzantıya sahip olmanız gerekir.
⦁Başvurunuzu gönderirken göçmen olmayan bir vizeye sahip olmalısınız.
⦁Tayland'da PR statüsüne başvurmak için bu kategorilerden birine uymanız gerekir:
⦁Yatırım kategorisi (Tayland'da minimum 3 - 10 Mil. Baht yatırım)

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Tayland Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Tayland Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Tayland vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

İş / Ticaret kategorisi
Bir aileyi veya İnsanlık Nedenleri kategorisini destekleyin: Bu kategoride, eşi veya eşi olarak oturma iznine sahip bir Tay vatandaşı veya yabancı ile bir ilişkiniz olmalıdır; baba veya anne; ya da 20 yaşın altındaki bir Taylandlı çocuğun vasisi.
Uzman / akademik kategori
Tayland Göçmenliği tarafından belirlenen diğer kategoriler
Başvuru için gerekli belgelerin listesinin, uygulamanın yapıldığı kategoriye bağlı olduğunu unutmayın.
Tayland Daimi İkamet başvurunuz onaylandıktan sonra size bir mukim mavi kartı verilir. Daha sonra ikamet ettiğiniz yeri Tayland'daki yerel Amphur'da kaydettirmeli ve bir ev kartı edinmelisiniz. Oturma izninizin alınmasından bir hafta sonra, Tayland ulusal kimlik kartına denk gelen yerel polis karakolunda yabancı bir kitap (kırmızı kitap) başvurabilirsiniz. Her sene orada tekrar kayıt olmalısınız.
İkamet İzni, iptal edilmedikçe sona ermez. Ancak, ülkeyi terk edebilmek ve Tayland'a dönmek için yeniden giriş izni başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Tayland'da daimi ikamet statüsünü 10 yıl üst üste tuttuktan sonra, bir Tay vatandaş olmak için başvuruda bulunabilirsiniz.
Daimi ikamet şartları
Daimi ikamet iznine sahip olmak için, en az 3 yıl boyunca sürekli olarak bir göçmen olmayan vize gerek duyacaktır. Başvurunuz onaylanırsa, resdence mavi kitabı alacaksınız. Buna ek olarak, yerel polis karakolunda size verilecek bir yabancı kayıt kitabı (kırmızı kitap) alacaksınız. Bu kart, Taylandlı kimlik kartıyla eşdeğerdir. Her sene yeniden kaydolmanız gerekir. Bununla birlikte, ülkeyi terk etmek ve sonra Tayland'a geri dönmek isterseniz, yeniden giriş iznini (onaylama) başvurmanız gerekecektir. Ya Tayland'da ya da menşe ülkenizde herhangi bir sabıka kaydı bulunamaz ve parmak izleriniz alınacaktır. İkamet İzni, iptal edilmedikçe sona ermez. Göçmenlik süreci için avukata ihtiyacınız yok. Bununla birlikte, bir avukat size topluma katkınızı nasıl göstereceğiniz konusunda tefsirli tavsiyeler vererek, Tay dili şirketinizin tüm belgelerinin doğru olduğundan emin olunması ve belgelerin çevirisini tamamlaması ve ele almasıyla sizi koşuşturmadan kurtarabilir.
Daimi ikamet için mülakat
Tayland'da kalıcı ikamet izni almak için, Tayland Göçmenlik Bürosu'ndaki bir görevli tarafından röportaj yapacaksınız. Belgeleriniz, geçmişiniz ve dininiz hakkında sorular sorulacaktır. Memur, cevaplarınızı not alacak ve bunları imzalayabilmeniz için daha sonra basılacaktır.
Taylandça yazılan 10 çoktan seçmeli soruyu da cevaplamalısınız. Taylandça iyi okumuyorsanız, sorun değil, çünkü görevli soruları yüksek sesle okurken size yardımcı olacaktır. Testten sonra, bölünmüş bir alana girip kendinizi Taylandaca tanıtmanız gerekecek. Bu bir kameraya kaydedilecektir.
Genellikle, başvurduğunuz kategoriye bağlı olarak, başvurunuzdan bir buçuk yıl sonra onay mektubunu alacaksınız. İkamet belgenizi elde etmek için, onay mektubunu almanızdan sonraki 30 gün içinde Tayland Göçmenlik Bürosu'nu ziyaret etmeniz gerekecek ve aşağıdakileri de göndermeniz gerekecek:
⦁Pasaportun orijinali ve bir kopyası
⦁Evinizin orijinali ve Ev Kayıt Defteri (Tabien Baan)'ın bir kopyası
⦁Son 3 ay içinde çekilen 12 (4x6cm) fotoğraf
⦁Nakit olarak ödenen ücret
Vatandaşlık
Tay Uyrukluğunu Edinme
Tay vatandaşlığını elde etmek, 3-5 yıl süren karmaşık bir prosedür. Tay vatandaşlığı, mülk satın almanıza, herhangi bir işletmeye ait olmanıza ve her tür iş başvurusunda bulunmanıza olanak tanır.
Tay vatandaşlığı
Tayland'da çalışıyorsanız ya da Taylandlı bir eş ile evlendiyseniz ve / veya Tayland'da doğan bir çocuğunuz varsa Tay vatandaşlığına başvurabilirsiniz.
Her durumda, Tay vatandaşlığına başvurmak için aşağıdaki koşulları yerine getirmeniz gerekecektir:
⦁Başvurmadan önce en az beş yıl boyunca Tayland'da sürekli yaşamış olmalısınız.
⦁Daimi ikamet olun.
⦁18 yaşında veya daha büyük olun ve menşei ülkenizde yasal çoğunluk kazanmıştır.
⦁İyi davrandık ve iyi geçmişi olan (sabıka kaydı, politik arka planı, yasadışı uyuşturuculara karıştığını ve Vietnam davacıları durumunda kişisel davranış kontrol edilecektir).
⦁Konuşma, dinleme ve anlama dahil olmak üzere Tay dili hakkında bilgi sahibi olun.
⦁İstiklal Marşı Sanserm Phra Baramee'yi söyleyebilmeli ve hükümet görevlilerinin yürüttüğü Tayland'da bir röportaj yapabilmeli.
⦁Batılı ülkelerin vatandaşları (yani ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Fransa) çog˘u vakada çifte vatandaşlığa sahip olabilirler (örn. Tay vatandaşlığı ve asıl uyrukları).
Tay vatandaşlığına başvurunuz onaylandıktan sonra, bir süre bekleyiş olacaktır. İçişleri Bakanlığında bir Tay dili testi için görünmesi istenecek. Testi geçerseniz, Tayland Bakanlığına geri dönmeniz ve Tayland İstiklal Marşı ve Kral'ın şarkısı Phra Baramee'yi söylemeniz istenecektir. Sonra, Taylandlı yetkililer başvuru formunuzda gönderdiğiniz bilgilerin doğru olduğunu teyit etmek için evinizi ziyaret ederken mülakat yapacaksınız.
Diğerlerinin şartları arasında, bir yemin eder ve yerel polis karakolunda iyi giyinip mum, çiçekler ve tütsüleri tutması beklenir. Krala ve Tayland'a sadakati yemin etmeniz gerekecek. Bununla birlikte, bunun sonu değil, zira İçişleri Bakanlığı tarafından Tay vatandaşlığınızın ödüllendirildiğini onaylamanız beklenecektir.


Tayland vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Genel Tayland pasaportu hamilleri, vize başvurularının onaylanmasını bekleyen uzun kuyruklarda beklemek zorundalar. Sıradan Taylandlılar, izin almak için üstesinden gelmek zorunda oldukları çok sayıdaki sorundan da söz etmiyor, yol boyunca atanmış personelin sürekli kinizmine ve hatta sözlü tacize karşı koymaları gerekiyor. Daha da kötüsü, özellikle Avrupa'da göç kontrol noktalarının bazılarında, Taylandlı pasaport hamilleri sanki ziyaretçilerin gevşek suçlular ya da teröristlermiş gibi bazı yetkililerden gelen kötü soru ve şüpheli görüntülerle özel muameleye tabi tutulacaklarından bahsediliyor. Bazıları geri çevrildi bile.
Bir Taylandlı pasaportun pek az avantaj sağladığını belirtmek ilginçtir. Japonya, Güney Kore, Tayvan, Singapur veya Brunei'deki gibi diğer Asya pasaportlarında olduğu gibi, seyahat sahipleri de 100'den fazla ülkeden vize feragat etmek isteyen yolculara seyahat özgürlüğü vermemektedir. Örneğin Tayvan'da, ada başta Afrika, Orta Amerika ve Pasifik adaları olmak üzere sadece 23 ülke ile diplomatik ilişkilere sahip olsa da, ayırt edici yeşil pasaport 124 ülkenin kapılarının anahtarı ve sayısı büyüyor. Tayland'ın bugün dünyadaki konumu, iç piyasa belirsizliğinin ve muhtemel kargaşanın devam etmesi nedeniyle Tayland pasaportunda olduğu gibi sürekli indirgenmiştir.


Tayland'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir Merkezinde Daire (1 yatak odası) 14.363,64 ฿
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 7,879.04 ฿
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 36,985,38 ฿
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 18.785.94 ฿
Şehir Merkezinde Apartman Satılık Metre Kare başına fiyat 97.511.44 ฿
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 54.508.41 ฿
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonrası) 16.948,22 ฿
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 6,00
Nerede Yaşamalı ?
Chiang Mai: Dağ Manzaraları ve Daha yavaş bir Yaşam
Bangkok'tan bir saatlik bir uçuşla Kuzey Tayland'ın eteğinde bulunan Chiang Mai, daha sakin bir yaşam tarzı ve daha ılıman iklim isteyenler için popüler. Kuzey Tayland ya da Lanna kültür merkezi olan Chiang Mai, yaklaşık 700 yıl öncesine dayanan zengin bir tarihe sahip yüzlerce Budizm tapınağının ev sahnesindedir. Bu tarihe saygı duyulması, dağın ortamıyla birleştiğinde alana eşsiz bir his verir. Chiang Mai'nin tarihi merkezini hendek hâlâ çevreliyor ve bu kez surlarla çevrili şehrin grimsi kalıntıları egzotik geçmişini çağrıştırıyor. Serin mevsimlerde ortalama 77 F sıcaklık ile Chiang Mai, ülkenin en iyi hava koşullarından bazılarını görür. Ve burada, Tayland'daki en uygun fiyatların bazılarında günlük hayatın tüm modern kolaylıklarından ve konforlarından yararlanabilirsiniz. Etkileyici yemek seçenekleri, sinema salonları, ilk kez işletilen filmler, batı tarzı alışveriş merkezleri ve kaliteli, ekonomik tıbbi bakım sunan JCI akredite edilmiş bir hastane bulacaksınız.
Birçok gurbetçi şehir merkezinin yakınında yaşıyor ve bazı gurbetçilerin ayda 1.000 dolara rahatlıkla yaşayacakları bildiriliyor. Bu alandaki stüdyo daire kiralama ayda yaklaşık 300 $ 'dan başlar ve sadece 22.000 dolardan satın alınabilir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın